Frank pakte met Het Loopbaanstation zijn twijfels aan op zoek naar een nieuwe baan

Frank pakte met Het Loopbaanstation zijn twijfels aan op zoek naar een nieuwe baan

Frank pakte met Het Loopbaanstation zijn twijfels aan op zoek naar een nieuwe baan

Soms kan het aflopen van een arbeidscontract ook een kans zijn om juist dan je kwaliteiten en wensen te onderzoeken. Dat ondervond Frank van Dam (44). Hij raakte uitgekeken op zijn baan en schakelde het Loopbaanstation in. Na enkele sessies met loopbaancoach coach Ellen bleek dat hij in zijn nieuwe functie bij een andere werkgever zijn kwaliteiten opnieuw kan inzetten en zich ook verder kan ontwikkelen

Frank is na twee minuten fietsen op zijn werk bij Waanders Hout in Rijssen, daar werkt hij nu een half jaar. Hij voelt zich als  assistent-bedrijfsleider weer happy. Daarvoor werkte hij twintig jaar bij een productiebedrijf in Holten.  “Na verloop van tijd begon steeds meer het gevoel te knagen dat het boek daar uit was. Toen het even wat minder ging, moesten er mensen uit en ik heb me vrijwillig aangeboden in ruil voor een mooie regeling.”

Opgeklommen

Maar hoe nu verder?  Frank: “Ik heb me bij mijn oude werkgever zelf alles aangeleerd en ben opgeklommen tot een managementfunctie.  Ik had verder geen opleidingen gedaan en dat speelde me nu parten bij het zoeken naar een nieuwe baan. Aanvankelijk leek het onderwijs me wel wat. Of iets doen met m’n handen. Voor een baan in het onderwijs zou ik weer vier jaar naar school moeten. Dat ging me te ver. Ik wist het gewoon niet. In mijn zoektocht kwam ik via via in contact met Ellen van het Loopbaanstation.”

Spiegel

Er volgen een paar indringende sessies. Frank krijgt een spiegel voorgehouden op zoek naar de juiste inzichten. Hij vertelt: “Wie ben ik? Waar word ik blij van? Samen met Ellen ging ik de diepte in en mijn onzekerheid te lijf. Waar ben ik eigenlijk écht goed in en waar krijg ik energie van? Uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat leiding geven toch mijn sterkste kant is en dat ik in zo’n functie het meeste plezier zou hebben.”

Frank vond zijn droombaan dus bij Waanders Hout in zijn woonplaats Rijssen. “Dit traject is eigenlijk een bevestiging geweest van wat ik kan en wil. Het heeft voor mij heel positief uitgepakt, met dank aan Ellen van Het Loopbaanstation.”