Martine gaat van de zorg voor dieren naar de zorg voor mensen. “Gewoon doen, dat raad ik aan.”

Martine gaat van de zorg voor dieren naar de zorg voor mensen. “Gewoon doen, dat raad ik aan.”

Martine gaat van de zorg voor dieren naar de zorg voor mensen. “Gewoon doen, dat raad ik aan.”

Twee verschillende werelden met toch veel raakvlakken. Dat is de overstap die Martine Bokhove staat te wachten. Martine (45) gaat met hulp van Het Loopbaanstation namelijk de overstap maken van dierenartsassistente naar verpleegkundige. “De patiënten hebben nu geen vacht meer, of veren”, lacht ze.

Met haar hbo-opleiding veehouderij kwam ze twintig jaar geleden in het vak van dierenartsassistente terecht. Ze werkte zo’n 17,5 jaar in een kleine praktijk waar ze tegen haar plafond aanliep. “Het was op zich een hele leuke praktijk, leuke collega’s. Maar ik kreeg op een gegeven moment het idee dat ik vastliep. Ik deed eigenlijk best veel, van balie tot röntgenfoto’s en assisteren aan de operatietafel. Toch kreeg ik steeds meer het gevoel dat ik alles had gezien, ik raakte een beetje uitgekeken.”

Werkgeluk

Ze volgde een zogeheten Werkgeluk-traject en kwam via Facebook in contact met coach Lieneke Helder van Het Loopbaanstation. Martine: “Door dat Werkgeluk-traject wist ik al in welke richting ik het moest zoeken, de verzorging of verpleging. De sessies met Lieneke waren de kers op de taart, zo kreeg ik nog meer in zicht in mijn persoonlijkheid.“

Ook Zorgstart was belangrijk voor Martine, de instantie die mensen helpt die in de zorg aan de slag willen. “De combinatie Zorgstart/Loopbaanstation was ideaal. Het Loopbaanstation was breder van aanpak, Zorgstart richtte zich specifiek op de zorg.”

Verpleging

En zo gaat Martine per 1 april aan de slag bij woonzorglocatie Krönnenzommer in Hellendoorn. Eerst in combinatie met een studie “Ik volg een bbl-opleiding, mbo verpleegkunde niveau 4. Dat duurt drie jaar. Daarnaast ga ik meehelpen op een afdeling waar ouderen met dementie verpleegd worden.”

“Het is zo mooi dat je kunt doen wat je in je hoofd hebt. Gedurende je leven ontwikkel je jezelf. Ik vond het aanvankelijk heel spannend om de stap te wagen. Je moet het gewoon doen, dat kan ik iedereen aanraden.”