Blog Elles: ‘Fantastisch om te ervaren dat iemand gelukkiger wordt!’

Blog Elles: ‘Fantastisch om te ervaren dat iemand gelukkiger wordt!’

Blog Elles: ‘Fantastisch om te ervaren dat iemand gelukkiger wordt!’

Onze loopbaancoaches delen graag wat ze zoal meemaken in de dagelijkse praktijk. Dit keer is het de beurt aan Elles Leus-Oude Breuil. Zij staat stil bij het vijfjarig bestaan van Twents Fonds voor Vakmanschap (TFvV) dat vanaf de oprichting een samenwerkingspartner is van Loopbaanstation.

“Allereerst natuurlijk de hartelijke felicitaties richting Twents Fonds voor Vakmanschap voor het eerste lustrum. In deze vijf jaar heb ik een hechte en fijne relatie opgebouwd met alle collega’s die werken voor TFvV.

Groei

Met maar een paar eisen en richtlijnen zijn we in 2019 met veel enthousiasme en energie ‘gewoon’ van start gegaan. De vraag naar een opleidingsvergoeding bleek enorm groot. Wat begon met een paar kandidaten en 10 scholingscheques werd naarmate de bekendheid toenam, gedurende de afgelopen vijf jaar duizenden aanmeldingen en gesprekken. Het persoonlijke contact bleek hét instrument om te komen tot een goede en gedegen opleidingskeuze. Het fonds zoals het nu bestaat hebben we de afgelopen jaren d.m.v. vele praktijkvoorbeelden en overleggen samen verder ontwikkeld en verfijnd tot een professioneel, laagdrempelig en uniek Twents opleidingsfonds.

Fantastisch

Ook na al die gesprekken blijft het fantastisch om te ervaren dat iemand gelukkiger wordt in zijn werkzame leven door een opleidingstraject of onze loopbaanadviezen. Voor mij blijft het altijd weer bijzonder dat je met de kandidaat, in een relatief korte tijd, een persoonlijke verbinding kunt maken en degene kunt motiveren en adviseren om zich te blijven ontwikkelen in zijn loopbaan.

Werkgeluk

Wat ook prachtig is, dat steeds meer werkgevers beseffen dat hun organisatie beter draait met werknemers die zich blijvend ontwikkelen en hierdoor meer werkgeluk ervaren. Ook zien ze in dat het financieel ondersteunen van een opleiding hierbij een essentieel onderdeel is. Als dit allemaal tezamen leidt tot een beter en mooier Twents werkklimaat… dan bereiken wij samen ons doel! Mooier kun je het niet wensen.

De vijf jaar samenwerking tussen Loopbaanstation en Twents Fonds voor Vakmanschap zijn wat mij betreft voorbij gevlogen. “Op naar nog veel meer enthousiaste kandidaten en werkgevers!“

Elles Leus-Oude Breuil