Blog van Lieneke: “Zonder verleden geen toekomst in loopbaantraject”.

Blog van Lieneke: “Zonder verleden geen toekomst in loopbaantraject”.

Blog van Lieneke: “Zonder verleden geen toekomst in loopbaantraject”.

De coaches van Het Loopbaanstation vertellen graag aan de hand van praktijkvoorbeelden hoe ze te werk gaan. Dit keer is het de beurt aan Lieneke Helder. Zij legt uit waarom het belangrijk is om naar je vroege verleden te kijken bij een loopbaantraject.

“Het is een vraag die ik vaak krijg voorgelegd: ‘Ik merk dat mijn huidige baan niet meer bij mij past. Daarom ben ik op zoek naar iemand die mij kan helpen naar de volgende stap.’

En dan komen wij, Het Loopbaanstation, in beeld. Het verlangen naar een ander arbeidsleven gaat bijna altijd gepaard met de vraag: ‘Waar moet ik beginnen?’. Bij ons dus. Wij gaan samen met je op zoek naar die éne baan die echt bij jou past. Zeker in deze tijd van een open arbeidsmarkt liggen er heel veel mogelijkheden.

In de zoektocht naar de baan of functie waar je echt gelukkig van wordt, beginnen we met jouw vroege verleden. Je eerste herinneringen, je jongste jeugd. Veel van onze kandidaten, zeker in het nuchtere Twente, staan hier in het begin sceptisch tegenover. Waarom doen we dat? Omdat je toen nog zonder belemmeringen de toekomst inkeek. Zonder de stemmetjes die je vertelden dat je niet slim of goed genoeg was. Of misschien zelfs te oud. Vanuit je pure persoonlijkheid zoeken we verder naar werk dat echt bij jou past. En de argwaan verdwijnt heel snel, zo ervaren wij. Zelfs bij nuchtere Tukkers.”