Blog van Ellen: “Durf jij in je spiegel te kijken?”

Blog van Ellen: “Durf jij in je spiegel te kijken?”

Blog van Ellen: “Durf jij in je spiegel te kijken?”

De coaches van Het Loopbaanstation nemen u graag mee in de wereld waarin ze dagelijks hun vak uitoefenen. Het woord is aan Ellen Kaufmann.

“Werken aan jezelf is altijd positief, tenminste dat vinden wij als life & loopbaancoaches bij het Loopbaanstation. Sterker nog: de keuze voor zelfreflectie is een voorwaarde om inzicht te krijgen in je gedrag. Het vraagt een open houding en vooral dat je je kwetsbaar durft op te stellen. Het kijken in de bewuste spiegel kan best confronterend zijn.

Intrinsieke motivatie

Volgens mij kun je alleen jezelf ontwikkelen als je dat ècht zelf wilt. In onze vaktaal spreken wij over “intrinsieke motivatie”. Voor ons als loopbaancoaches is het belangrijk dat we werken met mensen die vanuit een loopbaanvraag deze intrinsieke motivatie hebben om met zichzelf aan de slag te gaan. De aanleiding hiervoor kan wel verschillend zijn. Zoals: je werkgever moet reorganiseren en er moeten mensen uit, waaronder jijzelf. Je werk is verandert en je wilt jezelf verder ontwikkelen. Je vraagt je af of er nog meer mogelijkheden zijn bij je huidige werkgever. Wat kun je doen?

Drijfveren en werkgeluk

In een loopbaantraject besteden we veel aandacht aan wat je van binnenuit echt in beweging zet. We gaan op zoek naar je drijfveren, de dingen die je intrinsiek motiveren. Het doel is om je ‘werkgeluk’, zoals wij dat noemen, te vinden. Want dan pas heb je het gevoel dat het werk je geen energie kost, maar energie geeft!

Meer plezier, minder ziekte

Veel mensen zijn zich niet echt bewust van hun essentiële drijfveren. Dat is jammer, want medewerkers die vanuit hun intrinsieke motivatie kunnen werken, werken met veel meer plezier, zijn betere teamleden en worden minder vaak ziek.”
En dat maakt mijn werk als loopbaancoach zo waardevol. Mensen stimuleren om met zichzelf aan de slag te gaan en deze waarden weer opnieuw te ontdekken…. Een geweldig vak heb ik.
Voelt voor mij niet als werk…

Herken je jezelf hierin? Wij gaan graag met je aan de slag! Stuur een mail naar: e.kaufmann@loopbaanstation.nl