Zelfde werkgever, nieuwe uitdaging. Met hulp van het Loopbaanstation switchte Paul van functie

Zelfde werkgever, nieuwe uitdaging. Met hulp van het Loopbaanstation switchte Paul van functie

Zelfde werkgever, nieuwe uitdaging. Met hulp van het Loopbaanstation switchte Paul van functie

Het is zo’n fase die iedereen wel herkent als de vijftig is gepasseerd. Dat de vraag steeds vaker opdoemt of dit het werk is dat je tot je pensioen wilt doen. Ook Paul Bosveld kreeg die gedachten. Na sessies met het Loopbaanstation gaat hij een nieuwe rol met nieuwe uitdagingen vervullen bij dezelfde werkgever: Twente Milieu

Even zijn situatie uitleggen. Paul (52) werkt al een paar jaar tot volle tevredenheid bij Twente Milieu. Een mooie baan bij een werkgever die hem prima bevalt. “Maar toch begon het te knagen. Een belangrijk onderdeel van mijn werk is dat ik gesprekken voer met collega’s om ze zo goed mogelijk in hun kracht te laten komen. Maar ik stelde mezelf ook steeds vaker die vragen. ‘Wat wil ik nu? Wat vind ik leuk? Blijf ik hier happy tot aan mijn pensioen?’ Ik kon daar zelf geen antwoord op geven. Mijn leidinggevende raadde me toen aan om eens met het Loopbaanstation in gesprek te gaan.”

Nodige scepsis

Door het enthousiasme van Loopbaanstation-coach Elles gaat de knop bij Paul snel om. “Ik ben een nuchter iemand en stapte er met de nodige scepsis in. Achteraf heeft het me zoveel meer gebracht! Ik heb andere en betere inzichten gekregen. Waar ben ik goed in en hoe kan ik mijn kwaliteiten de komende jaren inzetten zodat ik met veel plezier naar mijn werk blijf gaan. Waar word ik blij van? Ook de balans tussen werk en privé kwam aan bod en het maken van de juiste keuzes daarin. Je moet wel een click hebben met je coach om tot een goed resultaat te komen. Dat pakte in mijn geval goed uit. Dat ik dit ook nog handen en voeten heb mogen en kunnen geven bij Twente Milieu is natuurlijk helemaal fantastisch. Dus in mijn geval heeft me dit meer gebracht dan dat ik vooraf had durven dromen.”

Puzzelstukjes

En zo kan het gebeuren dat Paul per 1 januari overstapt binnen Twente Milieu. Hij blijft teamleider maar niet meer van de Huis-aan-huis Inzameling. Hij stapt over naar het Beheer Openbare Ruimte. “Elles gebruikte verschillende tools om mijn wensen te toetsen. Zo moest ik mijn gedachten op papier zetten. Dan wordt het ineens veel inzichtelijker, dat heeft mij enorm geholpen. We hebben de plussen naast elkaar gezet van het werk dat ik nu doe en wat ik zou willen. Daar kwam onder anderen uit dat ik iets zocht met meer dynamiek. En of het zo moest zijn kwam bij Twente Milieu precies de functie vrij die ik ambieerde. Ineens vielen alle puzzelstukjes in elkaar. Ik ben er ontzettend blij mee want de identiteit van Twente Milieu past bij mij. Het is een hele prettige werkgever. Met heel veel dank aan het Loopbaanstation!”