Kick Ditzel nam een andere afslag en belandde met hulp van Het Loopbaanstation op zijn plaats

Kick Ditzel nam een andere afslag en belandde met hulp van Het Loopbaanstation op zijn plaats

Kick Ditzel nam een andere afslag en belandde met hulp van Het Loopbaanstation op zijn plaats

Er komt veel tegelijk op het bordje van Kick Ditzel (30). Met de geboorte van een tweeling als meest ingrijpende gebeurtenis. Ondertussen is hij nog steeds bezig met een boek en heeft hij gekozen voor een andere richting in zijn arbeidsleven. Bij die laatste stap kreeg hij veel steun van Het Loopbaanstation.

Het is een gevoel dat veel meer mensen zullen herkennen. Je zit bij een prima werkgever, maar je twijfelt steeds meer of dit wel het werk is dat het best bij je past. Ook Kick Ditzel worstelde met die gedachte. “Geen kwaad woord over mijn vorige werkgever. Maar ik zat in een rol als projectmanager waar ik me niet lekker bij voelde. In mijn ogen deed ik te weinig activiteiten waar ik blij van word en waar mijn kwaliteiten liggen. Toen heb ik een rigoureuze beslissing genomen en ben gestopt. Vooral om mezelf tijd te geven om te zoeken naar iets wat echt bij mij past. En ik wilde meer tijd aan mijn boek besteden.”

Intensieve sessies

Ditzel ging op gesprek bij verschillende bedrijven en kwam zo ook in contact met Het Loopbaanstation. Samen met Ellen Kaufmann werd een traject ingezet. Ditzel: “Het waren zes intensieve sessies met diepgaande gesprekken. Dat ging zelfs terug naar mijn jeugd. Ik speelde bijvoorbeeld veel met Lego, daaruit kun je dan weer concluderen dat ik het leuk vind om dingen te creëren.  Er wordt je op verschillende manieren een spiegel voorgehouden om te kijken wat het best past bij jou. Ik kreeg ook huiswerk en oefeningen mee. Er komen leuke dingen aan bod, maar zeker ook minder leuke. Een buitenstaander durft vaak harder tegen je te zijn dan iemand die je goed kent.”

Uiteindelijk kwam voor Ditzel naar voren dat hij veel beter tot zijn recht zou komen in een andere rol bij een ander type bedrijf. “En zo ben ik Infotopics in Oldenzaal terechtgekomen als productmanager. Ik mag concepten ontwikkelen, marktonderzoek doen om de klantbehoefte scherper te krijgen en zorgen dat onze producten op de juiste manier in de markt worden gezet.”

Aanrader

Zijn nieuwe werkomgeving geeft hem veel energie en daarom kijkt hij met een tevreden gevoel terug op de samenwerking met Het Loopbaanstation. “Ik kan dat iedereen aanraden. Ook als je niet in dubio staat welke kant je uit wilt. Ik heb prettige gesprekken gevoerd waardoor ik andere inzichten heb gekregen. Dat kan sowieso geen kwaad.”

Thriller

En dat boek? Wat is dat nou precies? Ditzel lacht. “Ik ben al een tijd bezig met het schrijven van een thriller. Het gaat over een moordzaak in Twente en er komen veel bekende plekken voorbij. Ik hoop het volgend jaar uit te brengen. Het zit nu in de fase dat ik het her en der laat lezen en aan het herschrijven ben. De titel? Die heb ik al wel, maar hou ik nog even voor me.”