Subsidie duurzame inzetbaarheid nu ook voor bedrijven

Subsidie duurzame inzetbaarheid nu ook voor bedrijven

Subsidie duurzame inzetbaarheid nu ook voor bedrijven

U wilt uw werknemers zo lang mogelijk aan uw bedrijf binden. Maar het kan ook zijn dat werknemers juist eerder willen of moeten stoppen in geval van zwaar werk. Was u op de hoogte van de MDIEU-subsidie?

Dat staat voor Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid & Eerder Uittreden. Een hele mond vol, maar wel iets om notie van te te nemen. Deze subsidieregeling kunt u als werkgever aanvragen voor activiteiten of maatregelen die de duurzame inzetbaarheid van werknemers verbetert.

De MDIEU-subsidie kan ook worden aangevraagd voor werknemers die eerder willen stoppen omdat ze zwaar werk hebben, denk aan de bouw of verpleging.

Nu ook voor bedrijven

Tot nu was het zo dat de MDIEU-regeling alleen aangevraagd kon worden door sectoren, zo is het bijvoorbeeld opgenomen in de cao van de bouw. Vanaf 1 september 2023 kunnen ook individuele bedrijven aanspraak maken op MDIEU-hulp.

In een tijd van arbeidstekorten is dit wellicht voor u een kans om uw personeel langer aan uw bedrijf te binden. Als mensen gezond en gemotiveerd aan het werk zijn, is de kans immers groter dat zij bij uw bedrijf willen blijven werken. Neem contact met ons op als u meer informatie wilt over de MDIEU-subsidie.