Loopbaanstation in de praktijk: “Ik kan dit iedereen aanraden’

Loopbaanstation in de praktijk: “Ik kan dit iedereen aanraden’

Loopbaanstation in de praktijk: “Ik kan dit iedereen aanraden’

Wat het Loopbaanstation voor iemand kan betekenen, kunnen we natuurlijk het best vertellen via situaties uit de praktijk. Joost van Tongeren (40) is een prachtig voorbeeld van iemand die via het Loopbaanstation goed op weg is geholpen.

Joost kwam bij zijn vorige werkgever in een overtalsituatie terecht. “Op zich ging het uitstekend, maar in de productie kon de werkgever niet genoeg mensen vinden. We konden niet voldoen aan de vraag en op kantoor waren er daardoor mensen teveel. Er moest gereorganiseerd worden en met mij werd een vertrekregeling overeengekomen.”

Eye-opener

Een collega wees hem op het Loopbaanstation. Joost: “Ik stuurde een mailtje en kwam begin dit jaar in contact met Ellen Kaufmann. Dat betekende voor mij een echte eye-opener. Ik kreeg uitstekende handvaten aangereikt om zelf op zoek te gaan naar mijn mogelijkheden. Het was veel meer dan een vragenlijstje invullen. Ik heb dat als heel prettig en nuttig ervaren.”

Nieuwe baan

Het resultaat? Joost gaat met hulp van het Loopbaanstation in september aan de slag als subsidie-adviseur. “Het mooie is dat ik onlangs een familielid ook het Loopbaanstation heb aangeraden. Hij heeft een moeilijke periode achter de rug  Hij wil nu een andere kant op en is klaar voor een nieuwe stap. Ik kan echt iedereen het Loopbaanstation aanraden.”