Column Frans Schuitemaker in Inn’Twente

Column Frans Schuitemaker in Inn’Twente

Column Frans Schuitemaker in Inn’Twente

Deze column schreef onze directeur Frans Schuitemaker in de laatste editie van INNtwente

‘Mensen moeten een plek vinden waar ze gelukkig werken en dus gelukkig zijn!’
Deze quote is van minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, mevrouw Karien van Gennip (CDA). Op uitnodiging van Het Loopbaanstation brengt zij binnenkort een bezoek aan Twentse ondernemers in Oyfo, het prachtige techniekmuseum van Hengelo.
Wat past haar quote toch goed bij de door Twente Board vorig jaar geïntroduceerde index Bruto Twents Geluk! En wat past deze goed bij de missie van Het Loopbaanstation. Want bij het Loopbaanstation worden medewerkers, die de organisatie graag wil behouden en/of worstelen met een loopbaanvraagstuk, in een persoonlijk gesprek op weg geholpen. Zij deelt kennis en ervaring, helpt werkgevers om mensgericht te ondernemen en stimuleert bij het vinden van blijvend werkgeluk van hun medewerkers.
Ongelukkig of ongemotiveerd werken houdt uiteindelijk niemand vol. Bovendien vergroot het de kans op uitval door ziekte of dat werknemer en werkgever gedwongen van elkaar afscheid moeten nemen. Trajecten die veel energie kosten, tijdrovend en duur zijn en die een negatieve impact kunnen hebben op de werkvloer.
Loopbaanstation is een initiatief van enkele Twentse ondernemers en is thuis op de arbeidsmarkt. Voor bedrijven die gebruik maken van een eigen loopbaancoach profileert Loopbaanstation zich in plaats van uitvoerder graag als regisseur. Ze werkt namelijk nauw samen binnen het netwerk van aangesloten werkgevers en -organisaties en verschillende partners binnen het publieke bestel. Bijvoorbeeld als loket van het Twents Fonds voor Vakmanschap. Loopbaanstation kent namens dit fonds scholingcheques toe aan iedereen uit Twente die zich wil om- of bijscholen. De cheque kan gebruikt worden om binnen het vakgebied verder te ontwikkelen, maar geeft ook de mogelijkheid om klaar te stomen voor een ander beroep in een andere branche. Minister Van Gennip zal op 26 juni de 2.500ste scholingcheque uitreiken.
Ben je geïnteresseerd in wat Het Loopbaanstation voor jouw bedrijf kan betekenen?
Neem dan contact op met Frans Schuitemaker, f.schuitemaker@loopbaanstation.nl
Het hele nummer van Inn’Twente is via deze link te lezen: https://inntwente.nl/…/2023/06/INNtwente-15-digitaal.pdf