Ons verhaal

We willen dat iedereen mee kan blijven doen op de arbeidsmarkt en dat dit eenvoudiger gemaakt wordt voor werkgevers. Dit doen wij door een hecht netwerk te vormen om gezamenlijk HR vraagstukken op te lossen. Anders dan reeds lopende projecten op dit gebied, kunnen wij snel oplossingen aanreiken die passend zijn. Dit omdat we vanuit een ondernemersgeest zijn opgericht. Het is van cruciaal belang dat werkgevers op regionaal niveau hechter met elkaar gaan samenwerken op gebied van arbeidsmobiliteit, re-integratie en participatie. Zo maken we inclusiviteit tastbaar, haalbaar en van deze tijd. Help elkaar verder is hierbij een belangrijk speerpunt.

Voor mensen met passie is er altijd een arbeidsmarkt!

Powered by ....

Start Foundation is een onafhankelijk maatschappelijk investeerder die werk wil creëren en behouden voor mensen met minder kansen op de arbeidsmarkt. We investeren in het Loopbaanstation, omdat dit mensen kan helpen hun plek op de arbeidsmarkt te verduurzamen. Concreet betekent dit voor de medewerker: ‘meer doorstroomkansen’. Dat werkgevers hiermee extra verantwoordelijkheid nemen en invulling geven aan hun inclusief personeelsbeleid, ondersteunen we graag.

Asito wil een echt inclusieve onderneming zijn. Veel mensen met afstand tot de arbeidsmarkt vinden hun weg via Asito terug op de arbeidsmarkt. Voor veel van hen, maar ook voor veel reguliere medewerkers, is Asito een tussenstop en geen eindstation. We willen mensen graag de kans bieden zich te ontwikkelen. Via het Loopbaanstation kan iemand bijvoorbeeld de stap maken van schoonmaakkracht naar buschauffeur, machinist of een andere functie. Asito is als medeoprichter de eerste grote werkgever die is verbonden aan het Loopbaanstation, maar dat zullen er snel meer worden.

Wie zijn we?

Streven naar een inclusieve economie, mensen gemotiveerd houden op de arbeidsmarkt en met volle passie hun vak laten uitoefenen is ons streven. Onze ‘waarom’ is geslaagd op het moment dat werknemers hun persoonlijke groei voorop zetten. De mensen achter Coöperatie Loopbaanstation U.A. stellen zichzelf graag even voor.

Annemarie Keemers

Ik ben Annemarie Keemers, Algemeen Directeur en mede oprichter van Coöperatie Loopbaanstation U.A.. Ik vind dat iedereen een kans verdient om te participeren op de arbeidsmarkt. Daarnaast moeten we samen naar de arbeidsmarkt als geheel kunnen kijken en moeten we anticiperen op de snelle veranderingen. Afbakeningen door sectoren gaan straks tegen ons werken. Als werkgevers, uit welke sector dan ook, de handen ineen slaan en gezamenlijk oplossingen creëren voor vraagstukken op gebied van mobiliteit, re-integratie en participatie kunnen we een inclusieve arbeidsmarkt bereiken.

Ellen Kaufmann

Mijn naam is Ellen Kaufmann. Ik ben ruim 20 jaar werkzaam geweest als HR Manager in het bedrijfsleven en ervaringsdeskundige als het gaat om Spoor 2. Momenteel ben ik werkzaam als Loopbaan Consultant voor het Loopbaanstation. Ik heb mij verbonden aan het Loopbaanstation omdat ik me goed kan vinden in hun missie. Het Loopbaanstation is een uitstekend initiatief om bedrijven en hun medewerkers te helpen de noodzakelijke wendbaarheid te ontwikkelen en te ondersteunen om in beweging te komen. Ik geloof dat we op deze manier een positieve bijdrage kunnen leveren aan ontwikkelingen met betrekking tot de arbeidsmarkt van vandaag en morgen. Graag wil ik hier met mijn werk- en persoonlijke ervaring een bijdrage aan leveren.

Elles Leus-Oude Breuil

Mijn naam is Elles Leus-Oude Breuil en ik ben werkzaam als Consultant bij het Loopbaanstation. Vorig jaar begon ik mezelf vragen te stellen als: ‘Wat wil ik eigenlijk in de toekomst doen?’, ‘Wat kan ik?’ en vooral 'Wat vind ik echt leuk?' en ‘Hoe kom ik daar? ‘. Met deze vragen kwam ik bij het Loopbaanstation terecht en kreeg ik informatie en adviezen op dit vlak. Na een aantal gesprekken bleek er een onverwachtse match te zijn tussen mij en het Loopbaanstation. Wat mij aanspreekt bij het Loopbaanstation is dat wij medewerkers de kans bieden om zichzelf te ontwikkelen op het gebied van werken en leren. Ik heb gemerkt dat medewerkers, met vaak een klein duwtje in de goede richting al in beweging komen, de regie pakken over hun loopbaan en uiteindelijk doorstromen naar een andere meer passende functie. Ik vind het mooi om te zien dat door het verbinden van werkgevers uit verschillende sectoren in de regio er samenwerkingsverbanden ontstaan die in eerste instantie niet direct voor hand liggen en we hierdoor samen een bijdrage leveren aan een meer inclusieve arbeidsmarkt.

Jolanda Hulst

“Ik ben Jolanda Hulst, de nieuwe duizendpoot binnen het Loopbaanstation. Ik ben op 1 april gestart als Project Coördinator. Het is een uitdagende functie met veel verschillende taken. Ik ben verantwoordelijk voor het office gedeelte, e-mail, administratie, uitingen op de website en sociale media en het eerste telefooncontact met (nieuwe) leden en medewerkers. Daarnaast werk ik ook actief voor het loket van het Twents Fonds voor Vakmanschap. Tijdens mijn loopbaan ben ik werkzaam geweest in diverse hotels o.a. als receptiemanager en –medewerker en de laatste jaren als rayonmanager in de housekeeping. Na een hectische periode raakte ik in een burn-out. Het was een intensieve tijd, maar bovenal een belangrijke levensles voor mij. Samen met een loopbaancoach ben ik vol aan de slag gegaan. Ontzettend interessant en leerzaam! En toen kwam deze vacature op mijn pad! Het voelde gelijk goed. Via mijn coach werd ik voorgesteld als geschikte kandidaat, met de juiste competenties. Er volgde een uitnodiging voor een gesprek, waar ik enthousiast en blij weer uit kwam. Dit was wat ik wilde en wat helemaal bij mij zou passen. En dat bleek wederzijds. Voordat ik het wist had ik 'ja' gezegd tegen deze leuke afwisselende functie in een ontzettend mooie organisatie. Wat een overwinning voor mijzelf! Ik kan er mijn werk- en levenservaring in kwijt én ik ga doen waar ik energie van krijg. Heel waardevol om iets te kunnen betekenen voor anderen die zichzelf willen ontwikkelen op gebied van leren en werken.”