Ervaringen van gebruikers

De juiste persoon op de juiste plaats

Eind 2017 ben ik bij het loopbaanstation geweest om te informeren wat ze voor mij konden betekenen omdat ik graag iets anders wilde gaan doen. Annemarie Keemers heeft me kort verteld welke plannen ze op dat moment heeft. Werknemers hun droombaan bezorgen door ze op de best mogelijke plek zetten. Om dit voor elkaar te krijgen, is ze op zoek naar partners waar werknemers geplaatst kunnen worden. Aangezien ik nog geen goed beeld had van wat ik graag wilde, heeft Annemarie mij huiswerk meegegeven. Hier ben ik mee aan de slag gegaan en ondertussen heb ik een aantal goede gesprekken gevoerd met Ellen Kaufmann. Ze heeft mij vooruit geholpen door vragen te stellen over mij als persoon. Wie ben ik? Wat vind ik leuk? Waar hou ik van? Wat zou ik graag willen doen? Of wat juist niet? Het zette mij aan het nadenken en zorgde ervoor dat ik gerichter op zoek kon naar een andere baan. Uiteindelijk heb ik per 1 oktober een nieuwe baan aangenomen via een contact uit mijn eigen netwerk. De gesprekken met Annemarie en Ellen zijn hiervoor erg waardevol geweest. Zij hebben mij namelijk inzicht gegeven in de mogelijkheden en de te zetten stappen zodat ik mijn droombaan kan uitoefenen. Iwan Albinus

Alle Nerds op de juiste plek

Het Loopbaanstation gaat ons helpen om de best mogelijke werkgever voor onze mensen te zijn en te blijven, op de gebieden van participatie, mobiliteit en re-integratie. Hierbij kijken we niet alleen naar de mogelijkheden die binnen ons bedrijf voor handen zijn, maar via Loopbaanstation ook daarbuiten. Daarnaast zijn wij er van overtuigd doordat het platform als Coöperatie opgezet is er een krachtig groeiconcept staat dat vanuit collectief alleen maar sterker kan worden.

Thijs Geerdink - Directeur Nerds & Company

De verbinding tussen oude baan en nieuwe baan wordt korter.

Voor werkgevers neemt het Loopbaanstation hele langdradige procedures weg door preventief te handelen bij medewerkers die niet meer op hun plek zitten en ze een passend alternatief te bieden. Hierdoor biedt de werkgever de werknemer meer zekerheid doordat het vinden van de juiste baan eenvoudiger wordt en het wordt voorkomen dat men bij het UWV moet aankloppen of vast blijft zitten in een baan die niet bevalt. De verbinding tussen oude baan en nieuwe baan wordt korter. Dit bespaart de werkgever een hoop kosten en wordt de drempel voor de werknemer verlaagd om over te stappen naar een baan die echt bij hem past.

Freek van der Wees - Mede-eigenaar NIBA Acadamy B.V.

Welke partners zijn al aan boord?

De volgende partners zijn al actief bezig met het optimaal inzetten van werknemers: