Baanzoektjou: Annemiek kijkt ernaar uit!

Baanzoektjou: Annemiek kijkt ernaar uit!

Baanzoektjou: Annemiek kijkt ernaar uit!

Baanzoektjou is het prachtige project van Het Loopbaanstation om verschillende werelden bij elkaar te brengen op de arbeidsmarkt. Het verhaal van Annemiek is exemplarisch voor het idee achter Baanzoektjou. Zij gaat een dag meelopen bij Invia Talentenfabriek.

Annemiek (foto boven) was eigenlijk al haar hele werkzame leven actief in de keukenbranche. Maar een fietsongeluk in 2019 zette haar leven op de kop. Met blijvend hersenletsel als gevolg. “Ik moet sindsdien goed plannen”, vertelt ze. “Als ik te veel hooi op de vork neem, betaal ik daar een dag later de rekening voor”.

De intensieve revalidatieperiode is voor haar ook de opmaat naar de gedachte van een ander werkzaam leven. “Stilzitten is niets voor mij. Ik wil weer aan de slag, maar niet meer in de keukenwereld. Mensen begeleiden, een soort jobcoach, dat lijkt me heel leuk. Met als eerste idee de zorg. Ik doe sinds kort ook vrijwilligerswerk in een hospice, erg dankbaar om te doen. Via via hoorde ik van Baanzoektjou. Na mijn aanmelding ben ik door loopbaancoach Lieneke Helder gekoppeld aan Invia Talentenfabriek in Vriezenveen.”

Remon Janssen (foto onder) van Invia: “Wij vinden het hartstikke leuk dat Annemiek bij ons wil rondkijken. Wij begeleiden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met dagbesteding bijvoorbeeld. Als het klikt, zou Annemiek een mooie en nuttige rol kunnen spelen in de begeleiding en coaching van onze cliënten.”

Annemiek kijkt ernaar uit. “Ik heb er gewoon heel veel zin in en ben heel benieuwd wat me te wachten staat. Daarna zien we wel verder.”

Op 14 maart kan iedereen die een carrièreswitch overweegt of leuk werk zoekt rondkijken bij een bedrijf naar keuze. Die kennismaking is laagdrempelig en vrijblijvend, dus zonder screening, cv’s, of intakegesprekken. 

Geïnteresseerd? Meld je dan aan bij Het Loopbaanstation en wij zoeken het bedrijf dat bij jouw plan past.

Meer info op www.baanzoektjou.nu