Rob kiest na 17 jaar met hulp van Het Loopbaanstation voor een afslag in zijn arbeidsleven

Rob kiest na 17 jaar met hulp van Het Loopbaanstation voor een afslag in zijn arbeidsleven

Rob kiest na 17 jaar met hulp van Het Loopbaanstation voor een afslag in zijn arbeidsleven

Voor Rob Kloppers (55) was de keuze helder: als hij wil dat er iets verandert, dan moet dat bij hem zelf vandaan komen. Na een traject met het Loopbaanstation verruilt hij, na een dienstverband van zeventien jaar, Twente Milieu voor de gemeente Oldenzaal.

Na twaalf jaar als teamleider van circa 65 man voelt Kloppers zich na een interne reorganisatie steeds minder senang in zijn functie. De eerste signalen kwamen eind vorig jaar bij zijn werkgever. Kloppers: “Ik heb aangegeven dat ik steeds meer het gevoel kreeg dat ik vastliep, het overzicht aan het verliezen was.”

Traject

Twente Milieu onderhoudt goede contacten met het Loopbaanstation en zo kwam een loopbaantraject met een coach in beeld. “Ik had er zijdelings wel van gehoord via andere collega’s. Ik ben er open ingegaan, maar dacht wel: hmm, waar begin ik aan? Ik ben een Tukker hè, die geven zich niet zo snel bloot.”

Maar de koudwatervrees verdwijnt al snel bij Kloppers en er volgen waardevolle gesprekken. “Je gaat met je coach terug naar je oorsprong. Je jeugd, je lagereschooltijd, je relatie met je ouders, je gezin en vrienden. Het komt heel dichtbij en is erg privé. Ik realiseerde me dat ik open en eerlijk mijn verhaal moest vertellen, anders kom je er niet.” Maar het voelde goed en er viel een last van mij af.

Heftige beslissing

Vooral het zogeheten ‘360-graden-vragenformulier’ maakte indruk op Kloppers. Vrienden, collega’s en familie vertellen daarin over hun ervaringen met Rob. “Dat is soms confronterend, maar ook verrassend. Bij mij kwam vooral naar voren dat ik soms wat conflict vermijdend ben, om maar eens een voorbeeld te noemen.” Hier heb ik dan vervolgens samen met mijn coach aan gewerkt.

Na zes sessies met de loopbaancoach beseft Kloppers dat hij voor een heftige beslissing staat. Na 17 jaar Twente Milieu is hij toe aan een nieuwe richting in zijn loopbaan .  Via via hoort hij dat bij de gemeente Oldenzaal iemand met pensioen gaat. Hij solliciteert met succes op de functie die vrij komt. Rob is per 2 januari 2024 Projectmedewerker circulariteit en afval. “Ik blijf wel in het afval, ha, ha!”