Even voorstellen: Lieneke Helder, onze nieuwe loopbaancoach

Even voorstellen: Lieneke Helder, onze nieuwe loopbaancoach

Even voorstellen: Lieneke Helder, onze nieuwe loopbaancoach

Een nieuw gezicht op de burelen van Het Loopbaanstation! Haar naam is Lieneke Helder, 38 jaar oud en sinds begin november actief als loopbaancoach. Wij stellen haar graag aan u voor.

-Hoe ben je bij ons terechtgekomen?

Lieneke: “Ik kom van oorsprong uit de financiële dienstverlening. Daar belandde ik na mijn studie hotelmanagement. Maar na dertien jaar bij de ING-bank te hebben gewerkt, vroeg ik mezelf steeds vaker af: is dit nu wat ik wil? Inderdaad, die vraag komt hier vaker voorbij! Ik kwam toen in contact met een loopbaancoach. Ik wist al snel: wat jij doet, dat wil ik ook! Ik heb toen een opleiding gevolgd en heb de sprong gewaagd door mijn eigen bedrijf te beginnen. Na twee jaar als ZZP’er gewerkt te hebben voor het Pluspunt Twente, dat mensen van werk naar werk begeleidt, kwam ik in contact met Het Loopbaanstation. De vraag kwam toen al snel van directeur Frans Schuitemaker of ik niet voor Het Loopbaanstation wilde werken. Sindsdien ben ik samen met Elles en Ellen één van Frans’ Angels, ha, ha!.

-Waar ligt je kracht?

Lieneke: “Ik richt mij vooral op het systemische werkveld. Ik hoop zo op mijn eigen manier impact te kunnen maken op de arbeidsmarkt. Met vragen als: waar kom je vandaan? Hoe ben je gevormd? Wat dient je nog? Waar kun je afscheid van nemen? In die korte periode dat ik hier nu werk, merk ik dat het uitstekend aansluit bij de capaciteiten van Elles en Ellen. Elles verwoordde het mooi: ‘1+1+1=6’, zei ze.”

-Wat zijn je eerste indrukken van Het Loopbaanstation?

Lieneke: “Het voelt alsof ik hier al jaren zit. We hebben allemaal dezelfde bril op, maar benaderen toch alles vanuit andere invalshoeken. We sparren veel met elkaar op een open en eerlijke manier. Het klinkt gek, maar het voelt voor mij alsof ik in een warm bad ben gestapt. Ik realiseer me nu hoeveel ik het werken met collegá’s heb gemist!