Door het Loopbaanstation maakte Wouter een radicale carrièreswitch

Door het Loopbaanstation maakte Wouter een radicale carrièreswitch

Door het Loopbaanstation maakte Wouter een radicale carrièreswitch

Je wilt doorgroeien binnen het bedrijf waar je werkt en krijgt daar ook alle mogelijkheden toe. Maar toch is die volgende functie niet op je lijf geschreven. Het overkwam Wouter Lankheet. Op aanraden van een vriend belandde Wouter bij het Loopbaanstation. “Al na de eerste sessie gingen mijn ogen open.”

Wouter, 30 jaar en in zijn vrije tijd amateurkeeper bij Bon Boys, werkt vol overgave een paar jaar als project engineer bij hetzelfde bedrijf. Hij wil graag een volgende stap zetten en ambieert een leidinggevende functie. Die krijgt hij, maar hij komt er al snel achter dat het niet voldoet aan zijn verwachtingen. “Dan ga je nadenken. Is dit wat ik wil? Haal ik hier plezier uit? Een vriend van mij kwam toen met het idee om contact te zoeken met het Loopbaanstation.”

Blanco

Wouter gaat blanco het traject met coach Ellen Kaufmann in. Onder het typisch Twentse motto: maar eens zien wat het wordt. “Maar na de eerste sessie was ik al om. Met gerichte vragen kreeg ze al heel snel door wat er in mijn hoofd speelde en hoe mijn karakter in elkaar zat. Dat gaf een heel goed gevoel voor het vervolgtraject.”

Gaandeweg krijgt Wouter met hulp van het Loopbaanstation een steeds beter beeld van zichzelf. En antwoorden op de vragen die in zijn hoofd speelden. Wouter: “Er wordt gewerkt met tools die hele mooie inzichten over jezelf geven. Samen ga je aan slag met deze inzichten en om nog verder na te denken over jezelf en je vragen. Ik kreeg een veel beter beeld van mijn wensen en verwachtingen als het gaat om werk.”

Nieuwe baan

Het heeft ertoe geleid dat Wouter afscheid heeft genomen van zijn huidige werkgever. “Dat ging in hele goede harmonie, ik vond het een moeilijke stap omdat ik er een mooie tijd heb gehad. Maar ik was toe aan iets anders. Ik ga nu aan de slag als werkvoorbereider bij Hodes Huisvesting in Goor. Zonder de hulp van het Loopbaanstation had ik die stap waarschijnlijk nooit gezet.”